Vikten av bra drivremmar

Amazon rem i bulk

Köp inte bulk remmar på Amazon och liknande ställen om du vill slippa svajande ljud på din kvalitets kassett spelare eller skivspelare. Remmen på bilden är en bulkrem som gav mig en ton som varierade mellan 2700 och 3400 Hz (den inspelade tonen på kontrolbandet låg på 3000 Hz).

På en sämre kassettspelare i mono utförande och liknande så kanske det inte har så stor betydelse, där är ändå ljudet av så låg kvalitet att det nästan inte märks. Där kan det vara viktigare att hastigheten är rätt, vilket är lika viktigt om inte viktigare på det dyrare och bättre kassettdäcket.

Samma resonemang gäller även skivspelare, en bra rem kommer att minska på svajet och fungera både bättre och längre.

3000 Hz tonen svajar fortsatt med +/-2Hz men det kan bero på bandet

Däcket i fråga är av det legendariska märket Nakamishi, ock ett 2 huvuds däck så det går inte direkt lyssna på inspelningarna. Bias finjustering och dubbel kapstan gör att detta är nog ett av de bästa 2 huvudsdäcken för rimliga pengar. Så skulle du få möjlighet att lägga vantarna på ett sådant, så tveka inte ett tusen till 1500kr för ett däck med snygga tonhuvud är ett bra pris.

Nakamishi 480Z

Lämna ett svar