Skivmässa i Växjö

Härligt med vinyl.

I dag var det skivmässa inne på Palladium och det fanns skivor för alla plånböcker. Köpte ett antal och passerade nu 900 vinyler i samlingen, det vill säga 900 skivor som jag gillar att lyssna på,  även om själva antalet skivor är underordnat.

Det är dessutom en bra känsla att köpa och bevara dessa fantastiska historiens markörer. Den äldsta skivan var från 1965 och i Mono (motsatsen till Stereo) och den “yngsta från 1987” . Vad jag gjorde 1965 kommer jag inte ihåg, men troligen sprang jag runt hemma hos mamma och pappa i mina kortbyxor. Det är lättare att komma ihåg 1987, då var det slut på studierna för den tider och företagande inom IT på heltid tillsammans med 2 andra kollegor från samma kurs på Chalmers.

Lite gött att sitta och lyssna på åldringarna när dom sjunger sin blues eller lyssna på Rolling Stones från 1965 när det rockas loss. Då kan jag fundera på hur det var på den tiden när jag var yngre och lyssnade på Radio Luxemburg via kortvåg, hade svartvit TV med en kanal (troligen med Hyland eller något liknande). Själv så lyssnar jag på en Lenco vinylspelare ala 1970 och en Marantz reciver samma för den 1970 talet, högtalarna för dagen är den Svenska Olle Mirsch som startade sin tillverkning på 70-talet.

Nu är det bara att vrida upp volymen och njuta

Lämna ett svar